Aceasta este o creştere mai mică decât cea înregistrată în 2010, când această piaţă a avansat cu 19%, până la 9,62 miliarde de lei.
Progresul semnificativ a fost înregistrat în ultimul trimestru din 2011, când piața a înregistrat o creștere record, de aproape 30% față de aceeași perioadă din anul precedent, ajungând la valoarea de 3 miliarde de lei.
"Creșterea pe trimestrul patru din 2011 se explică atât prin valoarea scăzută a trimestrului similar din 2010,  cât si prin intensificarea afectiunilor sezoniere si dezvoltarea fenomenului de export paralel, din  ce în ce mai sofisticat, inclusiv la nivelul farmaciilor. Pentru 2012 am luat masurile necesare  pentru a menține relevanța studiului la nivelul consumului pacienţilor din România", a declarat  Petru Craciun, director general al Cegedim România. În perioada ianuarie-decembrie 2011, numărul de zile de tratament a crescut cu 10,1%, iar cu 6,6%.

Pe segmente, ratele de crestere în lei au fost de 8,1% pentru medicamentele date cu rețetă în farmacii (Rx) şi de 15,2% pentru cele fără prescripție medicală (OTC). Datorită deciziei de a muta unele programe de sănătate din farmacii în spital, creșterea pentru spitale a fost de 39,9%.
Cegedim mai prezintă ierarhia principalelor 10 corporatii de pe piața farmaceutică românescă în trimestrul patru din 2011: