ECE este o regiune importantă care reprezintă o piaţă de 4,5 miliarde de dolari pentru companie. În acelaşi timp, este şi un important centru de tehnologie, inginerie şi producţie pentru diviziile de aviatică, energie şi medicală ale GE.
Nevoia de modernizare a infrastructurii regiunii, dorinţa de a-şi îmbunătăţi competitivitatea şi prezenţa îndelungată a companiei GE în ECE transformă această regiune într-o piaţă de creştere pentru companie. Peter Stracar îşi propune să încurajeze creşterea, valorificând parteneriatele cheie ale GE în regiune.
Peter Stracar a fost preşedintele diviziei Asia Pacific a companiei Hilti Corporation cu sediul în Hong Kong, aceasta fiind ultima sa funcţie în cei 18 ani de carieră la Hilti Corporation.
Înainte de a ocupa acest post, a fost vice-preşedinte pentru Orientul Mijlociu şi Africa. În timpul mandatului său la Hilti, a deţinut şi funcţii de conducere în Republica Cehă, Liechtenstein şi Ungaria.
Născut în Republica Cehă în anul 1965, Stracar are o diplomă de master în inginerie electronică şi informatică obţinută în cadrul Universităţii Tehnice din Kosice/Slovacia şi şi-a început cariera la IBM Europa de Est în Viena şi Praga.