“În ultimii 20 de ani, în Rusia şi-au curmat viaţa peste 800.000 de oameni, adică un oraş întreg”, a constatat Polojii. Potrivit specialistului, citat de Itar-Tass, cei mai mulţi dintre sinucigaşi sunt bărbaţi în jur de 45 de ani, adică aflaţi în plină maturitate profesională. “La această vârstă se înregistrează punctul culminant al posibilităţilor profesionale şi de creaţie”, a subliniat expertul.

În cazul femeilor sinucigaşe, vârsta medie este în Rusia de 52 de ani.

După cum precizează Polojii, în ultimii 20 de ani rata sinuciderilor nu a fost uniformă. În 1995, Rusia se afla pe locul doi în lume la numărul de sinucideri, cu 42 de cazuri la 100.000 de locuitori. ‘La ora actuală, acest indice s-a redus la 23,5 cazuri. Cu toate acestea, la nivel global frecvenţa sinuciderilor este cu mult mai mică: în medie 14 cazuri la 100.000, ceea ce înseamnă că în Rusia rata sinuciderilor este de 1,5 ori mai mare’, a adăugat specialistul.

Polojii este convins că Rusia are nevoie de “organizarea ajutorului antisuicidal acordat populaţiei”. Potrivit expertului, actuala activitate a statului rus în această direcţie este destul de formală, neexistând un “sistem de abordare clar”.
Sursa: Agerpres