Bucureștenii sunt în pericol mare după ce într-una dintre cele mai aglomerate zone din București a început să cadă tencuiala de pe o clădire! Totul se petrece în plin centru al Capitalei, pe Calea Victoriei, una dintre cele mai aglomerate zone ale Bucureştiului.

Un reporter Antena 3 a surprins imagini incredibile cu un echipaj al pompierilor care încearcă să remedieze situaţia.

Echipajul a intervenit la apelul locuitorilor din zonă, care s-au sesizat imediat asupra pericolului care îi paște. Pompierii sosiți la faţa locului au instalat o scară de mare înălţime și au încercat să ia bucăţi mari de tencuială care stăteau să cadă de pe clădire.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar pompierii au reușit să îndepărteze bucăţile de tencuială care le puneau viaţa în pericol trecătorilor.

Refacerea fațadei clădirilor din București a intrat în atenția primarului Capitalei, Gabriela Firea. Ea a transmis pe Facebook, în urmă cu câteva zile, că faţada imobilului din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 30 a fost refăcută. Conform celor scrise de Gabriela Firea, există șantiere deschise și în alte patru locații.

„Inca un santier inchis! Inca o lucrare finalizata! Am finalizat repararea si infrumusetarea cladirii din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 30. Inca o fațadă care strălucește!

În doar o lună, colegii mei de la Administrația si Compania Consolidări au reușit să finalizeze lucrările. Pereții murdari, scorojiți, cu pete de rugină sau plini de reclame sunt istorie.

Clădirea, veche de 120 de ani, nu mai este acum o pată cenusie în centrul Capitalei”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit celor scrise de Primarul General al Capitalei, există șantiere deschise și în alte patru locații: Calea Victoriei nr. 101, Calea Victoriei nr. 100, Calea Victoriei nr. 126, Calea Victoriei nr. 22-24.

„Ne pregătim să punem schelă și pe blocul din Calea Victoriei nr. 1-5, la intersecția cu Splaiul Independenței.

În mai puțin de un an, au fost refăcute fațadele a zece imobile, unele dintre ele monument-istoric.

In doar doi ani de la infiintare, compania si administratia pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic au consolidat 12 cladiri cu bulina, 20 de fatade si au pus in siguranta 200 de imobile.

Spre deosebire de anii anteriori, cand nu a existat o astfel de preocupare. In 25 de ani, au fost consolidate doar 20 de cladiri. Nici macar unul pe an!”, a conchis aceasta.