Perchziţii masive în Bucureşti şi în mai multe județe din țară. E vorba de Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Dâmboviţa. Cei care sunt verificați sunt cei care comercializează tutun prin intermediul anunţurilor online. În acest moment sunt vizate 20 de persoane. Ele sunt vizate fiind bănuite că achiziţionau tutun foi din Bulgaria şi zona de sud a României. Prelucau apoi produsul în instalaţii ilegale. De la cinci oficii poştale şi o firmă de curierat se vor ridica documente.

”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal”, a transmis, miercuri, IPJ Giurgiu.

Polițiștii au descoperit cum se acționa

Sursa citată a precizat că membrii grupării sunt bănuiţi că achiziţionează tutun brut (foi) din Bulgaria. Făceau acest lucru și de la persoane din zona de sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun. Pe acesta îl prelucrează în mod clandestin în tutun de fumat, folosind diferite instalaţii artizanale (mori de tocat, cazane de fierbere, etc.).  Ulterior îl comercializează prin intermediul anunţurilor postate în mediul online.

Totodată poliţiştii vor ridica de la un număr de cinci oficii poştale şi o firmă de curierat, documente privind expediţia tutunului şi sumele încasate ramburs.

Sunt vizate 20 de persoane și se cer documente de la oficii poștale

”Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale”, a mai transmis IPJ Giurgiu.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile. Acestea intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste 1 kg. de tutun de fumat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.