Într-o postare pe pagina de facebook, Claudiu Năsui scoate la iveală o serie de informații șocante. Potrivit acestuia, în ultimii patru ani, pensiile speciale au crescut cu peste 70%, iar românii de rând nu fac altceva decât să piardă bani din salariu. 

„În 4 ani, statul a crescut pensiile speciale cu 74%, asta în timp ce nouă ne ia jumătate din salariu.
Se apropie alegerile. Deocamdată cele locale, și apoi cele parlamentare. Chiar dacă clasa politică ar vrea să fim ocupați cu orice altceva decât asta, (dansuri, făcături, etc.) e momentul să facem un mic bilanț asupra lucrurilor care s-au întâmplat în ultimii ani.
Care au fost prioritățile clasei politice în ultimii 4 ani?
În 4 ani de zile, suma pe care o plătim pentru pensiile speciale a crescut cu 74%. Într-o țară în care statul ne ia aproape jumate din salariul, și care taxează salariile mici cel mai dur din Europa, noi să ducem în spate și peste 7 categorii de pensionari speciali.
Pensiile speciale sunt privilegii scumpe și care, din păcate pentru noi, au devenit tot mai scumpe în ultimii 4 ani. Tot mai scumpe și tot mai multe”, scrie Năsui.

PSD dă pensii speciale la primari

 În același timp, deputatul USR se întreabă cum de au reușit unii primari să ajungă să primească pensie specială și cum de social democrații au trecut un satfel de cod admnistrativ în parlament.
„Acum 4 ani, primarii și viceprimarii nu primeau pensie specială. Acum, primesc. Grație codului administrativ, trecut de către PSD prin parlament, la care PNL s-a abținut și pe care USR l-a atacat la CCR cu semnăturile PMP. Am reușit atunci atacul și CCR a desființat practic codul cu pensii speciale cu tot. Din păcate, însă, a revenit prin OUG dat de guvernul PSD.
Cum de au reușit primarii asta? Simplu, sunt printre cei mai importanți oameni în politică. Pentru că ei pun în mișcare mașinăria de vot, mai ales în mediul rural sau orașe mici. Mașinărie de vot de care au nevoie cei din structurile centrale. Și iată cum o mână spală pe cealaltă. Cu o asemenea putere, întrebarea de fapt e cum de nu și-au dorit pensii speciale de mai devreme?”, mai scrie Năsui.

Ștampila trebuie pusă corect

Totodată, acesta trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe români cu privire la alegerea pe care o vor face atunci când vor vota.
„Dacă nu mai vrem să plătim 5 miliarde de lei doar în pensii speciale la fiecare jumătate de an, trebuie să ne asigurăm că punem corect ștampila de vot începând de acum, de la locale.
USR a fost singurul partid care a avut o politică clară și coerentă împotriva pensiilor speciale. De când am intrat în parlament în 2016 și până acum, am depus un proiect pentru desființarea lor și altul pentru impozitarea lor cu 90%.
Desființarea acestor pensii speciale, nemeritate și discriminatorii, date de cei influenți către cei influenți, trebuie să fie o prioritate pentru oricare guvernare”, a adăugat acesta.