Dupa o perioada in care s-a dezvoltat lent, cresterea pietei spatiilor industriale din Bucuresti, impulsionata si de evolutia sectoarelor de birouri si retail, devine o certitudine.

In prezent, Capitala detine circa 300.000 mp de spatii industriale, cu un grad de neocupare de sub 2%, pentru anul in curs fiind programata livrarea a inca 300.000 mp de spatii moderne, se afirma intr-o analiza a companiei DTZ Echinox.

Preturile de inchiriere sunt cuprinse intre 4 euro si 4,5 euro pe metrul patrat, iar cererea cea mai ridicata se va inregistra pentru suprafete de 2.500 mp – 5.000 mp, desi in ultima perioada au fost inregistrate tranzactii si pentru arii de peste 15.000 mp. Chiriile vor scadea, urmand sa se stabilizeze la 4 euro/mp, conform analistilor DTZ, iar aceasta diminuare ar putea determina, in urmatorii ani, potentialii developeri sa nu mai realizeze acest gen de proiecte. De altfel, reprezentantii DTZ, afirma ca se inregistreaza o noua etapa a evolutiei pietei imobiliare, si anume consolidarea.

Zona de dezvoltare pentru spatiile industriale bucurestene este in proportie covarsitoare partea de nord si vest a orasului, unde sunt amplasate proiecte, precum: Cefin Logistic Park, Chitila Logistic Park, Bucharest West sau A1 Industrial Park. In zona de est se realizeaza Apollo Center, alta locatie cu  potential fiind Soseaua de Centura.

 

Pentru 2007 si 2008, reprezentantii DTZ  Echinox estimeaza la sub 8% randamentele pentru spatiile industriale.

Sursa: Capital 09 Mai 2007