Parlamentul a aprobat urmărirea penală a fostului ministru PSD Florian Bodog. DNA l-a trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni.

Este a doua oară când DNA cere ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru.

Parlamentul a aprobat urmărirea penală pentru Florian Bodog

Fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog poate fi urmărit penal în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce plenul Senatulu a avizat solicitarea DNA în acest sens.

S-au înregistrat 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

PNL şi USR PLUS anunţaseră deja că vor vota pentru urmărirea penală a lui Bodog.

Grupul UDMR din Senat a anunţat după vot că a votat pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al sănătăţii, Florian Bodog.

Liderul UDMR din Senat, Turos Lóránd a atras atenţia asupra faptului că UDMR nu obstrucţionează procedurile judiciare.

DNA a solicitat avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta, potrivit news.ro.

”N-am nimic de ascuns”

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Bodog a declarat în plenul Parlamentului că acțiunea DNA este una cu caracter politic și că procurorul a decis trimiterea sa în judecată fără a avea nicio dovadă concretă care să îi susțină acuzațiile.

”Am încredere în Justiţia din România”

Fostul ministru le-a cerut colegilor de partid din PSD să voteze pentru încuviințarea urmăririi sale penale, susținând faptul că nu are de ce să de teamă.

”Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet.

Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a afirmat Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.