Cel mai câştigat a fost Mario Caloianu, de la PPDD. A stat o săptămână în Argentina, timp în care a învăţat cum ,,trebuie aplicate tehnologiile conservative pentru a obţine recolte-record”.

Deputatul nu are, la prima vedere, nicio legătură cu lucratul pământului, fiind avocat de meserie. Aventura s-a încheiat cu o singură concluzie – avem nevoie de o bursă a cerealelor – şi a costat aproape 13.000 de lei.

Partidul Poporului pare să fi tras lozul câştigător la începutul toamnei. Un alt deputat, Daniel Oajdea, a mers pentru cinci zile la Beijing, în China, la un congres de astronautică.
Parlamentarul spune, în informarea de pe site-ul Camerei Deputaţilor, că a ascultat discursurile celorlalţi oficiali. Dar nu suflă o vorbă despre ce a făcut el, concret, acolo. Preţul călătoriei a fost de aproape 8.000 de lei.

Social-democratul Gabriel Vlase a fost în Iordania pentru șase zile şi a cheltuit 11.000 de lei. Deşi au trecut aproape trei luni de atunci, nu a avut timp să scrie informarea care este obligatorie după fiecare deplasare. Aşa că încă nu ştim ce a făcut deputatul acolo. În schimb, ştim că este vorba despre o acţiune NATO.

Alţi aleşi au fost ceva mai modeşti. Au mers pentru câteva zile în Lituania, Belgia, Croaţia, Franţa, Polonia, Austria şi Turcia.
În total, au cheltuit aproximativ 26.000 de euro pentru deplasările lunii septembrie.  
Sursa: DIGI24.ro