Raymond S. Tomlinson, programatorul care a implementat primul sistem de e-mail, în 1971, în Arpanet, viitorul Internet şi considerat părintele e-mailului a primit, alături de Martin Cooper, inventatorul primului telefon mobil,  cea mai înaltă distincţie a Spaniei, Prinţul de Asturia.

Tomlinson împreună cu Martin Cooper, considerat inventatorul primului telefon mobil, au fost recompensaţi anul acesta, în Spania, cu distincţia Prinţul de Asturia pentru Cercetare ştiinţifică şi tehnică.

Tomlinson a afirmat că e-mailul a accelerat comunicarea interpersonală, iar acest lucru a dus la limitarea timpului de reflecţie. „Nu este nevoie să răspunzi imediat la un e-mail”, a spus acesta. De asemenea, Tomlinson s-a grăbit să spună că nu el a inventat spam-ul (mesaje nesolicitate).

Fundaţia Prinţul de Asturia, patronată de Felipe de Bourbon, moştenitorul Tronului Spaniei, decernează, anual, opt premii (Comunicare şi Umanitate, Cercetare ştiinţifică şi tehnică, Ştiinţe sociale, Arte, Litere, Cooperare internaţională, Concordie, Sport), fiecare în valoare de 50.000 de euro. Aceste premii sunt printre cele mai prestigioase din Spania şi se decernează oficial în luna octombrie, la Oviedo.

SURSA: 20minutos.es