Midnight Poison, noua creaţie a parfumierilor casei Dior, este inspirat din povestea Cenuşăresei, una dintre cele mai larg răspândite (există cel puţin 340 de variante atestate!) şi mai îndrăgite poveşti din lume. Versiunea cea mai cunoscută a poveştii, cea a lui Charles Perrault, din 1697, nu este însă şi prima, aşa cum se crede îndeobşte. Foarte probabil, Perrault a reluat de fapt o poveste italiană, din „Pentameronul“ lui Giambattista Basile, intitulată „Cenerentola“. Se crede că versiunea cea mai timpurie a poveştii este aceea atestată la jumătatea secolului al IX-lea, în China, cu mult înaintea apariţiei variantelor care au circulat pe teritoriul Europei.

Noul parfum, creat de François Demachy, are note de deschidere florale, de bergamotă şi mandarină, peste care se suprapune nota principală, de trandafir, urmată apoi de note discrete de patchouli din Indonezia şi de ambră. Trandafirul ocupă un loc important în istoria Dior. Christian Dior era atât de mândru de grădina sa de trandafiri din Granville, încât a făcut din modelul trandafirului elementul central al multor creaţii vestimentare, precum celebra rochie Ispahan.

Sticla Midnight Poison este stilizată în nuanţe intense de albastru (cobalt, ultramarin şi Celadon), care susţin conceptul parfumului, inspirat de transformarea Cenuşăresei de la miezul nopţii. Lansarea parfumului a fost însoţită de aceea a unui film de scurt-metraj regizat de Wong Kar Wai, în care Eva Green (pe care o ştiţi din „The Dreamers“, filmul-şoc al lui Bernardo Bertolucci) apare într-o rochie – albastră, desigur – creată de John Galliano.

Nume: Midnight Poison
Producător: Dior
Preţ: 285 lei (apă de parfum, flacon 50 ml EDP)