Proiectul, aflat în curs de autorizare, este structurat pe două niveluri subterane, în care vor încăpea 1.100 de maşini, şi 13 etaje supraterane, plus spaţii tehnice, cu o suprafaţă închiriabilă de circa 35.000 mp, potrivit descrierii din raportul celor mai verzi clădiri din România, realizat de Romanian Green Building Council. Staţia de metrou Pipera va fi inclusă în galeria comercială de la parter. Clădirea va dispune de şase lifturi de mare viteză şi este în curs de certificare pentru clasa energetică A.

Pentru faţadă se va folosi un perete cortină cu profiluri de aluminiu de la compania Schuko, sistemul FW50 sau similar, cu ferestre operabile integrate în sistemul peretelui cortină ce prezintă parametri ridicaţi de izolare termică şi acustică; umbrire şi transfer de lumină; sistem de încălzire şi ventilaţie cu patru ţevi, lumini modulare suspendate 450-500 lux/m2 (8-12 W/mp) la nivel de birou. Înălţimea unui etaj este proiectată la 2,80 metri.

Complexul va fi dezvoltat de Globalworth pe un lot cu o suprafaţă de circa 30.000 mp cumpărat luna trecută, pentru 14,3 mil. euro, de la distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Terenul este delimitat de Blvd-ul Dimitrie Pompeiu şi strada George Constantinescu.

Ioannis Papaleks a mai achiziţionat în 2012 un teren similar, de la Porsche Inter Auto, dar lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Pe acest teren, se află în construcţie un turn de birouri cu 23 de etaje, care necesită o investiţie de 60 mil. euro. Construcţia ar trebui încheiată spre sfârşitul anului viitor.

Globalworth a iniţiat la sfârşitul lunii martie o acţiune de majorare de capital în valoare de 200 mil. euro. Din suma vizată, 112 mil. euro sunt alocaţi pentru investiţii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziţie se află într-un stadiu avansat de negociere.


Citiţi şi Reţeaua celui mai influent investitor imobiliar din România