PT-AT5000E este de asemenea primul proiector 3D din lume care foloseşte un panou LCD transparent de 480Hz si tehnologia Overdrive pentru a asigura un risc redus de producere a imaginilor dublate ( efectul de Crosstalk).

Proiectorul oferă o experienţă unică atât 2D, cât şi 3D, noul sistem optic asigurând un raport de contrast de 300.000:1 şi o luminozitate de 2.000 lumeni.

PT-AT5000E a fost dezvoltat în colaborare cu inginerii de la Panasonic Hollywood Laboratory, ingineri care se pot mândri cu roluri cheie în stabilirea standardelor industriei 3D, precum şi în crearea discurilor 3D Blu-ray.

Vizualizarea conţinutului 3D se transformă într-o experienţă memorabilă prin intermediul 3D Viewing Monitor şi ale funcţiilor oferite de 3D Picture Balance. 3D Viewing Monitor permite ca efectul stereoscopic să se păstreze în perimetrul stabilit de Comitetul 3D Consortium, pentru a preîntâmpina situaţiile în care efectul 3D se schimbă în funcţie de mărimea ecranului.

Alte funcţii 3D includ conversia 2D-3D, care converteşte conţinutul 2D în imagini 3D pentru proiectarea tridimensională cu cinci efecte 3D diferite.  În plus, proiectorul vine echipat cu un transmiţător 3D IR, care permite utilizatorilor să se bucure de imagini 3D redate pe ecrane de mari dimensiuni, totul cu ajutorul ochelarilor speciali (vânduţi separat, codurile ochelarilor fiind TY-EW3D10E, TY-EW3D2LE, TY-EW3D2ME, TY-EW3D2SE) pentru cei care vor să se bucure de conţinut 3D atât pe televizoarele Panasonic 3D, cât şi pe proiectoare. Un transmiţător IR opţional (ET-TRM110) este disponibil pentru transmiterea la distanţă.

PT-AT5000E oferă multe opţiuni pentru cei care vor să-şi personalizeze sistemul de home cinema. De exemplu, reglarea automată între aspectul ratio 16:9 şi 2.35:1 sau opţiunile oferite de Lens Memory, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a seta şi memora până la şase poziţii diferite de zoom sau de focus. Mai mult decât atât, PT-AT5000E vine echipat cu funcţia Viera Link, care realizează o conexiune între mai multe dispozitive compatibile Panasonic, oferind astfel posibilitatea de control a proiectorului de la distanţă, cu ajutorul telecomenzii speciale.

Proiectorul vine echipat cu trei porturi HDMI ce permit instalarea a mai multe surse de conţinut HD, fără a fi necesar şi un switch HDMI. Lentilele proiectorului oferă reglajul în proporţie de 100% pe verticală şi 26% pe orizontală, aşadar utilizatorul poate poziţiona proiectorul suspendat de tavan sau pe perete.

Proiectorul PT-AT5000E este disponibil pe piaţă la magazinele partenere începând cu luna noiembrie, la un preţ recomandat de 3.199 euro.