Acest curs are o durata de trei luni (ianuarie – aprilie 2011) si este structurat pe aspecte practice si instrumente utilizate in finantarea tranzactiilor internationale, atat de finantatori – bancile comerciale sau institutii financiare nebancare, alte institutii financiare, cat si de beneficiari – firme de comert exterior, societati de consultanta, asociatii profesionale etc. Cursul cuprinde numeroase exemple si studii de caz, pentru intelegerea metodelor de finantare si decontare, precum si practica Bancii de Export-Import a Romaniei – EXIMBANK in sprijinirea exportatorilor, intreprinderilor mici si mijlocii, intreprinzatorilor privati şi autoritatilor administratiei publice.
Fiind un program la distanta, cursantii au posibilitatea să-si administreze individual timpul de studiu, expertii care vor preda acest curs acordand doua consultatii sub forma de workshop, conform unui program prestabilit. La finalul cursului, participantii vor sustine un examen scris de doua ore.

Pe parcursul celor trei luni de studiu, cursantii vor invata despre:
– Utilizarea termenilor comerciali in comertul international, INCOTERMS 2010;
– Documente utilizate in comertul international;
– Incasso-ul documentar;
– Acreditivul documentar;
– Finantarea exporturilor si importurilor;
– Garantiile in comertul international;
– Studii de caz: Modelul EXIMBANK – produsele si practica Bancii de Export-Import a Romaniei.

Programul ofera avantajul desfasurarii acestuia atat in Bucuresti, cat si in centrele zonale asociate din Bacau, Braşov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Hunedoara, Iasi, Oradea, Timisoara. Mai multe informatii se gasesc la www.ibr-rbi.ro sau la anca.chirita@ibr-rbi.ro,  emanuela.savu@ibr-rbi.ro, 021-327.50.87, 021-327.50.88, 0748-886.803, fax 021-327.50.86.