Potrivit unu studiu, o persoană care consumă legume sau fructe ingerează până la 10 pesticide diferite.

Merele sunt și ele pe lista celor mai nesigure alimente, cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate. Acestea sunt fructele de pe piaţă cu cele mai multe pesticide, conform testelor efectuate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor, scrie Voxbiz.ro. Citricele şi căpşunele sunt și ele pline de pesticide.

Cartofii ocupă locul I! Aceștia conţin cea mai mare cantitate de pesticide dintre legumele testate.

Cele mai nesigure alimente sunt:

cartofi
căpșunele
merele
nectarine
piersici
țelină
struguri
cireșe
spanac
ardei gras
roșii
castraveți

Alimente care conțin mai puține pesticide:

avocado
porumb
ananas
varza
mazare
ceapa
sparanghel
mango
papaya
kiwi
vinete
pepene

Avocado este cel mai sigur aliment

Pentru a evita îmbolnăvirea trebuie să ții cont de următoarele reguli:

spală bine fructele și legumele cu apă călduță
acolo unde este cazul, curăță-le de coajă pentru a reduce cantitatea de pesticide la care te poți expune
evită să mănânci fructe și legume cultivate în extrasezon, pentru că atunci se folosesc cele mai multe substanțe chimice.
spală roșiile, piersicile, merele, perele etc., timp de cel puțin trei minute, după care lasă-le într-un vas cu apă în care ai adăugat puțin bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a anihila unele pesticide.
cumpără o soluție eco pentru spălarea fructelor și legumelor, o poți găsi în orice magazin Plafar. O pulverizezi, aștepți câteva secunde, apoi clătești și poți consuma liniștit fructul sau leguma fără pesticide. Și fără alte chimicale sau bacterii, care sunt dizolvate odată cu pesticidele!


Te-ar putea interesa și: