185-41866-oskar3.jpgAFI Europe, pentru că va investi 50 de milioane de euro în construcţia încă unui mall în Bucureşti. „Din totalul investiţiei, 20 de milioane de euro reprezintă capitalul nostru, prin achiziţionarea terenului, iar 30 de milioane de euro dorim să obţinem de la bănci. Suntem în negocieri cu mai multe instituţii bancare, dintre care două româneşti, iar în scurt timp credem că vom primi banii“, a declarat directorul general executiv al AFI Europe România, Reuven Havar. Firma îşi pro­pune ca mallul amplasat pe o porţiune din terenul fostei fabrici Laromet să fie finalizat înainte de Crăciunul din 2011.

185-41867-oskar2.jpgGrupul Lime Rock, pentru că va finanţa cu 25 de milioane de dolari activităţile firmei ro­mâ­neşti Expert Petroleum. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea unor câmpuri şi lucrări de foraj derulate de Expert Petroleum în România, pentru repornirea producţiei de petrol şi gaze naturale. Capitalul pus la dispoziţie de Lime Rock Partners va fi furnizat în etape, în următorii doi ani, potrivit cu evoluţia lucrărilor. Este, în ordinea importanţei, cea de-a şasea investiţie făcută de Lime Rock într-o companie energetică la nivel global. Expert Petroleum şi Lime Rock, parte a NT&S Grup Energy, caută noi oportunităţi de investiţii: dezvoltarea câmpurilor deţinute, achiziţia de câmpuri de producţie şi încheierea unor parteneriate cu producătorii regionali.

185-41868-oskar1.jpgUNESCO şi L’Oréal, pentru că, din 2009, susţin ac­ti­vitatea tinerelor cercetătoare din Ro­mânia. UNESCO şi L’Oréal derulează de peste zece ani pro­gramul „For Women in Sci­en­ce“. Pentru a îndeplini mi­siu­nea programului de burse naţionale „Pen­­tru femeile din ştiinţă“, Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi L’Oréal România au încheiat un parteneriat cu Academia Română şi Au­to­ritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică. Programul se desfăşoară pe trei niveluri: premiile internaţionale anuale, a­cor­date pen­tru cinci femei care au înregistrat rezultate remarcabile în domeniul cercetării (în va­loa­re de 100.000 USD fiecare), bursele in­ter­naţionale acordate anual u­nui număr de 15 cercetătoare şi bursele naţionale.