Cel de-al 3-lea studiu anual al IBM Cief Information Security Officer a fost efectuat de catre Centrul IBM pentru Perceptii Aplicate  şi este bazat pe răspunsurile a 138 de interviuri detaliate avand ca participanţi  majoritatea liderilor în securitate. Ameninţările sofisticate din exterior au fost identificate de 40% din experţii în securitate. Pe măsură ce liderii de companii continuă să contureze prioritătile afacerii, ameninţările din exterior vor necesita un efort organizaţional însemnat în următorii trei până la cinci ani.

Scopul studiului a fost acela de a dezvălui şi de a înţelege modul în care organizaţiile se apără împotriva atacurilor cibernetice, rezultând ca 70% din liderii de securitate sunt de părere că ei au tehnologii tradiţionale, suficient de dezvoltate care se axează pe anticiparea intruziunilor în reţea, detecţia avansată a softurilor rău intenţionate şi scanarea de vulnerabilităţi a reţelei.

Peste 70% din liderii în securitate au declarat că soluţiile inteligente ale securităţii în timp real sunt din ce în ce mai importante pentru organizaţiile lor. În ciuda acestui puternic acord, studiul a constatat domenii precum descoperirea şi clasificarea datelor şi analize inteligente de securitate care aveau o dezvoltare relativ mică (54%) şi necesitau o mai mare nevoie de îmbunătăţire sau transformare.

Având în vedere continua dezvoltare a regulamentelor guvernamentale şi a atacurilor cibernetice, majoritatea organizaţiilor şi-au redefinit punctul de vedere în ceea ce priveste securitatea în ultimii trei ani, plasând liderii în securitate în roluri mult mai influente. Conform studiului 90% dintre liderii în securitate sunt de acord cu faptul că au o influenţă însemnată în cadrul organizaţiei, iar 76% sunt aceia care declară că gradul lor de influenţă a crescut semnificativ în ultimii trei ani. În plus, 71% sunt complet de acord ca primesc sprijinul necesar din partea organizaţiei pentru a-şi face datoria mult mai eficient.