Cu toate că pare incredibil, capitala Chinei, Beijing, este orașul din lume cu cei mai mulți miliardari la ora actuală. Într-un singur an, 33 de miliardari s-au mutat aici, iar numărul total al acestora a ajuns la 100.

Cel mai bogat om din Beijing

Mai mult, cel mai bogat locuitor din Beijing a este Zhang Yiming, fondatorul aplicației TikTok și director executiv al firmei-mamă ByteDance. Imedita descoperire a fost făcută după plublicarea listei anuale a miliardarilor întocmită anual de revista Forbes, transmite alephnews.ro.

New York-ul, depășit la mustață

Beijingul a adăugat anul trecut 33 de miliardari și acum găzduiește 100, depășind orașul american New York, care găzduiește în prezent 99 de miliardari și a condus clasamentul în ultimii șapte ani, mai arată publicația economică.

Totuși, averea combinată a miliardarilor din New York a rămas cu 80 miliarde de dolari mai mare decât cea a omologilor lor din Beijing. Cel mai bogat rezident din Beijing a fost Zhang Yiming, fondatorul aplicației TikTok și director executiv al firmei-mamă ByteDance. Acesta și-a văzut averea dublându-se, la 35,6 miliarde de dolari.

China, alături de SUA, au fost țările în care giganții tehnologici au devenit și mai mari în timpul pandemiei, pe măsură ce mai mulți oameni cumpărau online și căutau surse de divertisment. Acest lucru a permis creșterea averilor fondatorilor și acționarilor acestor companii considerabil.

China se apropie de SUA

Cu 698 de miliardari, China se apropie de SUA, care se află încă în frunte, cu 724 de miliardari. Anul trecut, un nou miliardar a apărut la fiecare 17 ore, mai transmite Forbes.

India a avut al treilea cel mai mare număr de miliardari, cu 140. În total, cei 1.149 de miliardari din Asia Pacific au valorat 4,7 miliarde de dolari, comparativ cu 4,4 miliarde de dolari pentru americani. Totuși, Jeff Bezos, fondator și director executiv al Amazon, rămâne cea mai bogată persoană din lume pentru al patrulea an consecutiv. Averea sa a crescut cu 64 miliarde dolari, până la 177 miliarde dolari ăn 2020.