Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a vorbit luni seara în direct la TVR 1 despre mesajul postat de către fostul președinte al României, Traian Băsescu, cu privire la ceea ce este de făcut pentru ca pandemia de coronavirus să nu ia avânt în țara noastră.

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat că dacă Traian Băsescu ar vrea să îi penalizeze pe liberali, să îl anunțe și atunci va depune imediat moțiunea de cenzură, având în vedere că aceasta va trece dacă PMP va vota pentru.

„Daca vor sa ii penalizeze, sa ma anunte ca depun imediat motiunea de cenzura si cu voturile PMP trece”, a zis liderul PSD. Șeful PSD a precizat ca e valabil si pentru UDMR și USR.

Acesta a subliniat că singura condiție pentru care va depune moțiune de cenzură este dacă aceasta va trece cu siguranță.

„Depunem daca trece. Ce, eu sunt mascariciul de serviciu sa depun in fiecare zi motiune de cenzura?”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Care a fost mesajul fostului președinte al României

Într-o postare pe pagina de facebook, Traian Băsescu este de părere că atât președintele Iohannis cât premierul Orban nu fac altceva decât să ”sacrifice” un popor ”în goana după popularitate și voturi”.

Fostul șef al statului este total nemulțumit de relaxarea măsurilor în contextul în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga țară, iar spitalele sunt aproape pline.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor.
Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte.

În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri.
In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI.

Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic”, este doar o parte din mesajul lui Traian Băsescu.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea