X

Orașul din România care a reușit: este peste Milano și Manchester

Autor: Iulian Luca / Data publicarii: 17-08-2019 22:08

Primul oraș din România care este peste Milano și Manchester a început implementarea programului după ce a câștigat premiul Comisiei Europene. Proiectul urmează să fie finalizat până în anul 2022 și a primit finanțare UE în valoare de 31,3 milioane euro.

Orașul Turda, din județul Cluj, implementează planul de mobilitate urbană care a câștigat premiul „Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018” a Comisiei Europene. Localitatea românească a ieșit învingătoare în fața orașelor Manchester și Milano.

În baza planului, Turda a primit în 2018 finanțare UE în valoare de 31,3 milioane euro. Proiectele acoperă, printre altele, modernizarea principalelor străzi pe care circulă mijloacele de transport public, prin adăugarea de benzi pentru biciclete, construirea de stații moderne, adăugarea de facilități de e-ticketing și monitorizarea video. Totodată, au fost achiziționate 20 de autobuze electrice și va fi implementat un sistem de Bike Sharing.

De asemenea Turda este primul oraș din România care a achiziționat autobuze electrice cu fonduri europene, iar 7 din cele 20 comandate se află deja în oraș.

Proiectul urmează să fie finalizat până în anul 2022 și include modernizarea completă a 16 artere principale ale orașului, în lungime totală de peste 11 kilometri.

Cristian Octavian Matei, edilul orașului a precizat că finanțarea externă a fost esențială.

„Eforturile noastre de a elabora o strategie în timp record au fost recompensate și ne mândrim astăzi cu un portofoliu de proiecte care se află în linie dreaptă și care ne plasează într-un loc fruntaș în România, în ceea ce privește absorbția de fonduri europene”

Categorie: Lifestyle