Operatorul de telefonie mobila a efectuat, in Slatina, primele teste de apeluri de date prin tehnologia HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) a companiei Huawei, informeaza un comunicat remis redactiei. Orange Romania a anuntat deja ca va lansa pana la sfarsitul anului tehnologia HSUPA.

„Ne propunem sa construim cea mai mare retea de broadband mobil din Romania  si vom realiza acest lucru prin lansarea unor tehnologii complementare HSUPA/HSDPA/3G/EDGE, astfel incat toti clientii nostri sa beneficieze de aceleasi servicii de calitate oriunde s-ar afla”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

In cadrul testului, viteza uplink medie obtinuta la trimiterea de 10 ori a unor fisiere de 10 MB in conditiile existentei unui utilizator unic si a unei bune acoperiri radio a fost de 1,1 Mbps.

Tehnologie HSUPA asigura viteze crescute de incarcare a datelor, de pana la 1,92 Mbps.  In luna iunie, clientii Orange din 10 orase vor beneficia de acces la internet mobil prin tehnologia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) care ofera viteze de descarcare de pana la 3,6 Mbps iar pana la  sfarsitul anului, viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2 Mbps.  

Orange Romania ofera servicii de comunicatii de tip voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, 3G, wireless IP, WiFi si USSD.

Sursa: Capital 17 Mai 2007