Potrivit proiectului, țările care decid să rămână permanent la ora de vară, își vor modifica ora în ultima duminică din martie a anului 2021, iar cei care doresc să se mențină la ora de iarnă, își vor schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Eurodeputații au votat pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Oficialii au votat pentru amânarea intrării în vigoare pentru anul 2021 în loc de 2019.

Comisia face apel către statele europene pentru a se coordona eficient, astfel încât, piața unică să nu aibă de suferit.

În cazul în care aceste schimbări vor duce la apariția problemelor pe piața unică, oficialii au posibilitatea de a amâna intrarea în vigoare cu 12 luni.

Comisia a evaluat această modificare orară înainte de a lua o decizie. S-au strâns 4.6 milioane de răspunsuri, dintre care 84% s-au pronunțat în favoarea renunțării la schimbările orare.

Momentan, statele membre ale Uniunii Europene vor trece la ora de vară în ultima duminică din martie, iar apoi la ora standard în ultima duminică din octombrie.

Citește și: Mircea Badea dă din casă! Cu cine ar fi votat la alegerile europarlamentare