OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a precizat că intrare în cel de-al doilea an ar putea fi mai dură, luând în considerare dinamicile transmisiei.

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a declarat directorul OMS pentru urgenţe sanitare, Michael Ryan.

OMS a indicat că după două săptămâni în care au fost consemnate mai puţine infecţii, aproximativ cinci milioane de cazuri noi au fost raportate săptămâna trecută.

„După sărbători, în unele ţări situaţia va fi mult mai rea înainte de a deveni mai bună”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS caută răspunsuri cu privire la originea pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății menționează că o echipă de experți va ajunge în China. Misiunea pe care echipa o are nu este de a găsi vinovați. Misiunea echipei este de a găsi răspunsuri științifice pentru a înțelege originea pandemiei.

“Este vorba despre a înţelege originile pandemiei, nu de a găsi un responsabil. Este vorba despre găsirea răspunsurilor ştiinţifice la confruntarea dintre om şi animal. Căutăm răspunsuri, nu vinovaţi sau acuzaţi. Este o necesitate absolută.”, a spus directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitară, Michael Ryan.

Beijingul a anunţat că echipa de anchetă va ajunge în cele din urmă în China.

“Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu omologii noştri chinezi în cadrul acestei misiuni critice de identificare a sursei virusului şi a căii sale de pătrundere la populaţia umană”, a scris pe Twitter directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Într-o declaraţie, ministerul chinez al sănătăţii a anunţat că vizita experţilor va debuta joi.

Așadar, la o săptămână după amânarea deplasării, prevăzută să înceapă miercurea trecută. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a declarat “foarte dezamăgit” de această amânare.