Lia Olguța Vasilescu a explodat. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Craiovei se arată extrem de nemulțumită de atitudinea președinților de asociație.

Mai exact, Olguța Vasilescu susține că aproape 400 de asociații de proprietari nu au depus semnăturile pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit. Totodată, fostul ministru precizează că nu crede că cetățenii nu au dorit reabilitarea blocurilor cu fonduri europene, ci nu au fost informați de președinții de asociații, oamenii care încasează salariul direct de la proprietari.

„383 de asociații de proprietari nu au depus la primărie nici măcar o singură semnătură cu acordul proprietarilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit.

Refuz sa cred că niciun cetățean care domiciliază în blocurile aparținând acestor asociații nu a dorit să beneficieze de programul de eficiență energetică finanțat din fonduri europene. Pur și simplu, președinții de asociații, deși sunt plătiți din banii proprietarilor, nu i-au informat pe aceștia”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina de facebook. 

Proprietarii vor fi obligați

Totodată primarul Craiovei a mai amintit de o lege adoptată în toamna anului trecut, potrivit căreia, proprietarii sunt obligați să își refacă fațadele, pe cheltuială proprie, dacă nu acceptă proiectul primăriei.

În aceași postare, Lia Olguța Vasilescu a publicat și lista asociațiilor din Craiova, care nu au depus nicio semnătură până la finele lunii februarie. În acest context, fostul ministru al Muncii a precizat că termenul de depunere va fi prelungit până la data de 15 martie.

Ea a făcut și un apel la cetățeni să ceară explicații pentru situația actuală.

„Reamintesc că, potrivit unei legi adoptate in octombrie 2020, proprietarii sunt obligați să își refacă fațadele, pe cheltuială proprie, dacă nu acceptă proiectul primăriei, finanțat de UE. Mai jos aveți lista asociațiilor care nu au depus nicio semnătura până la data de 28 februarie. Am hotărât să prelungim termenul până la 15 martie. Rog cetățenii să ceară explicații la asociațiile care se regăsesc pe această listă!”, mai scrie Olguța Vasilescu.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea