Grăbiți-vă, ultimele locuri libere la petrecerile tematice organizate de Anul Nou costă acum cu 10% mai puțin decât prețul inițial. Stilul de ”party” importat din străinătate este un ”must have” în acest an, iar românii care vor o experiență tematică la trecerea dintre ani, mai au încă timp să se hotărască unde să meargă.

De exemplu, restaurantul Empire Events din București organizează trei petreceri tematice – un Revelion hollywoodian, un carnaval venețian și o petrecere grecească -, iar din 700 de locuri, 15 sunt încă neocupate. Prețul inițial, de 390 lei de persoană, este și el redus cu 10%.

Mai sunt câteva ore până la decernarea premiilor Oscar, iar covorul roșu este  pregătit pentru a întâmpina elita Revelionului hollywoodian. Câștigătorii pentru ”Cel mai bun sărut din seara Revelionului”, ”Cea mai elegantă ținută”, ”Cea mai bună prestație scenică prin reproducerea celor mai celebre replici din filme” și ”Cea mai bună asemănarea cu un star de cinema” vor avea parte de premii inedite. Nu vor lipsi blitzurile paparazzilor, șampania fină, limuzina și show-urile glamour de catwalk.

Romanticii sunt invitați să facă o călătorie în timp, în vremea dogilor, curtezanelor și  a lui Casanova. Carnavalul de la Empire Events, din salonul Venețian, promite   
o atmosferă de poveste cu băuturi fine şi antreuri delicate, dominată de măști colorate și strălucitoare, costume de epocă, muzică de viori și focuri de artificii.
Pentru costumație este suficientă purtarea unei măști venețiene…și carnavalul începe!

Pe cei care nu s-au hotărât unde fac Revelionul nici în al doisprezecelea ceas, același restaurant îi invită la un pahar de ouzo ca aperitiv de bun venit la ”Greek Party”. Și de la nici o petrecere greceacă nu poate lipsi dansul sartaki (dansul Zorba) și muzica live bouzouki.

Petrecăreţii întârziaţi mai au o alternativă: pe internet, Catalin din Timișoara îi invită la el acasă – ”mâncarea, băutura inclusă, muzica de toate tipurile în special de chef (…)”. Biletul e de 30 de lei.

De Anul Nou, lăcașele sfinte își deschid și ele porțile pentru musafiri. În Alba, de exemplu, la mânăstirea Dumbrava, cazarea și mâncarea sunt gratuite. Dar dacă vii aici e obligatoriu să participi la slujbe.

Cele mai ieftine rămân tot petrecerile în aer liber. Piața Constituției este deja o locație tradițională, iar, anul acesta, urcă pe scenă formații precum Proconsul, Iris, Vunk, Bere Gratis, Zdob și Zdub, Directia 5 și Voltaj, Smiley, Pepe sau CRBL. Spectacolul cu acces gratuit începe la ora 19:30 și este organizat de Centrul de Proiecte Culturale ArCuB și Primăria Municipiului București.
De asemenea, Piața Revoluției din București găzduiește Revelionul 2012 “Live Revolution”. Loredana va fi prezentă pe scenă și va cânta chiar la miezul nopții.