prinde o oferta last-minute a crescut in aceeasi masura. Daca anul trecut au fost doar incercari timide pentru Costa del Sol si Tenerife, in acest an, spre zonele respective exista mai multe chartere. Reprezentantii agentiilor care organizeaza seriile de zboruri charter, ce se vor derula in intervalul iunie-octombrie, estimeaza ca in jur de 10.000 de romani vor cumpara pachete de servicii construite pe zboruri charter pentru Spania. Orice sejur ati alege, aveti multe de vazut. Astfel, daca tot mergeti pe Costa del Sol, nu scapati ocazia de a vedea cat mai multe orase din Andalusia, zona din sudul Spaniei unde ecourile civilizatiei maure sunt omniprezente. Maurii au ocupat aceasta zona timp de aproape 800 de ani, pana in 1492. Doua din monumentele celebre ale spaniolilor, moscheea din Cordoba si gradinile din Alhambra, sunt concepute si construite de mauri. Tipice pentru Andalusia sunt casele albe, din ale caror curti interioare mirosul florilor de portocal razbeste pana in strada. Neaparat trebuie sa va rezervati o zi pentru Granada, unde sa vizitati palatul si gradinile Alhambra si vechiul cartier maur, Albaicin. Cumparati obiecte din piele in Cordoba, in Sevilla, vizitati catedrala Giralda in Valencia, mergeti la un spectacol de flamenco in Sevilla si admirati de la distanta stramtoarea Gibraltar, unde nu puteti intra deoarece aveti nevoie de viza pentru Marea Britanie. Daca timpul va permite, puteti vizita Malaga, orasul natal al lui Picasso, sau puteti face o excursie de o zi in Maroc. Ar mai trebui sa stiti ca Marbella si Torremolinos sunt statiuni de lux, fiind arhipline de turisti din Marea Britanie, SUA si America de Sud.Daca optati pentru Costa Brava, este obligatoriu sa vedeti Barcelona. O zi nu este de ajuns pentru a vizita Sagrada Familia, catedrala lui Gaudi, pentru a face o plimbare pe Rambla sau pentru a admira seara spectacolul de lumini si culori de la Fontana Magica. Aveti nevoie de mai mult timp pentru a cumpara nimicuri de la vanzatorii ambulanti sau pentru a vizita Cartierul Gotic, pe ale carui stradute inguste gasiti magazine unde cu 20-30 de euro cumparati o geanta sau o pereche de sandale din piele. Mancati o paellla (orez cu pui sau fructe de mare) si savurati un pahar de sangria (bautura traditionala din fructe), la una din nenumaratele terase din portul olimpic. Ce-ar mai fi de vazut? Parcul Guell, locul favorit al studentilor din Barcelona pentru o portie de lene, si La Pedrera, una din casele proiectate de Gaudi, unde cateva camere ne arata cum traiau spaniolii la 1900. De asemenea, trebuie sa faceti o excursie pe muntele Montserrat, pentru a vedea celebra Madona neagra, cu chip maur, dar si la Figueras, pentru a vizita Muzeul Salvador Dali, decorat cu femei goale si oua uriase. Spania, care era oricum destinatia preferata a turistilor europeni, a ajuns printre primele trei cele mai vizitate tari din lume; aici vin anual peste 45 de milioane de turisti de pe tot globul.

Oferte

1. Paralela 45
• Costa Brava – Calella – sapte nopti cazare si demipensiune la hotel Maritim***, bilet de avion, 520 euro+850.000 lei/pers./4-10.07; 590 euro+850.000 lei/pers./25.07-22.08.
• Costa Brava – Lloret de Mar – sapte nopti cazare si demipensiune la hotel Aquarium***, bilet de avion, 645 euro+850.000 lei/pers./25.07-22.08.
2. CMB Travel
• Costa del Sol – Fuengirola – sapte zile cazare si mic dejun la hotel Las Piramides****, bilet de avion, 626 euro/pers./06.07-27.07.
• Costa del Sol – Marbella – sapte zile cazare cu mic dejun la hotel Andalucia Plaza****, bilet de avion, 777 euro/pers./06.07-13.07.
• Mallorca – El Arenal – sapte zile cazare cu demipensiune la hotel Taurus Park****, bilet de avion, 526 euro/pers./17.06-15.07.
3. Romantic Travel
• Circuit si sejur pe Costa Brava – 470 euro/pers./14 zile. Tariful include: transport cu autocarul, cazare la hoteluri de doua si trei stele, sase mic dejunuri, sapte demipensiuni in Pineda del Mar.
4. J’info Tours –
• Circuit Spania – 665 euro/pers. Tariful include: bilet de avion, transport cu autocarul in Spania, cazare cu demipensiune in hoteluri de doua-trei stele.
• Costa Brava – Lloret de Mar, Calella, Santa Susana – de la 188 euro/pers./ 27.05 – 07.10.
• Costa del Sol – Marbella, Benalmadena, Fuengirola – de la 398 euro/pers./27.05-07.10.