Deputaţii UDMR, Benedek Zakariás şi Bende Sándor, vin în ajutorul șoferilor din România. În acest context, ei au depus în Parlament un proiect de lege care dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR).

Benedek Zakariás susține că această inițiativă vine după ce mai mulți proprietari de mașini au susținut că înmatricularea unui vehicul în România este foarte complicată. În ceea ce privește intrarea în vigoare,  în cazul încare va fi adoptată de Legislativ, legea va putea fi aplicată de anul viitor.

„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp.

Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii.

Înmatricularea vehiculelor se face într-o singură zi

Totodată, preşedintele comisie pentru industrii a Camerei Bende Sándor a vorbit și el despre noul proiect de lege. Potrivit acestuia,  proiectul îşi propune să rezolve înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc, în contextul în care, în prezent, programările trebuie făcute în două locuri.

„Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc”, a precizat Bende Sándor.

De menționat este faptul că, în cazul în care Parlamentul va adopta propunerea legislativă iniţiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.