În funcţie de grupa de sânge pe care o au, oamenii ar trebui să aibă grijă de tip de lichide consumă, altfel se pot confrunta cu probleme de sănătate. Potrivit mycentralhealth.com, fiecărei grupe de sânge i se recomandă consumul unui anumit tip de ceai, pentru cele mai bune efecte.

Grupa 0

Specialiştii atrag atenţia că persoanele cu această grupă de sânge ar trebui să evite consumul de lapte şi gluten, pentru că altfel pot apărea probleme cu acidul gastric. În plus, nici ceaiurile de sunătoare, mătase de porumb sau aloe nu le fac bine.

Cei cu grupa 0 de sânge ar trebui să consume ceaiurile de ghimbir, ginseng, ceai verde, pătrunjel și măceșe.

Grupa A

Persoanele care au această grupă de sânge ar face bine să evite consumul ceaiurilor de măcriş sau mătase de porumb.

Cei cu grupa A de sânge sunt persoane foarte emoţionale şi analitice şi au niveluri mari de cortizol, hormonul stresului, tocmai pentru că se stresează foare uşor. Specialiştii le recomandă acestora consumul de ceai de iasomie, coada șoricelului, gălbenele, cimbru, măceșe sau sunătoare, scrie voxbiz.ro.

Grupa B

Oamenii care au grupa B de sânge au un metabolism lent, sunt predispuşi la boli autoimune, probleme de greutate, oboseală cronică și insomnii. Ei au o fire letargică și se simt, deseori, lipsiţi de energie. Lor nu li se recomandă consumul ceaiului de tei sau de lumânărică.

Deși au un sistem digestiv rezistent, sistemul imunitar al persoanelor cu această grupă de sânge nu face față în cazul infecției cu bacteria E.coli. De aceea, ele ar trebui să bea ceai verde, de păpădie, mentă și cimbru.

Grupa AB

Persoanele cu grupa de sânge AB sunt intuitive, fac față foarte bine stresului și au un libido scăzut. Acestora, specialiştii le recomandă consumul de ceaiuri din plante verzi, precum mentă sau lemn de santal. Ceaiul de brusture, mușețel sau lemn dulce sunt și ele foarte bune pentru aceste persoane.