Consiliul de administraţie al BRD-Groupe Societe Generale a convocat în data de 13 septembrie Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor. În cadrul acesteia se va discuta despre alegerea lui Philippe Lhotte în funcţia de administrator al băncii pentru un mandat de patru ani, ca urmare a renunţării la calitatea de administrator a lui Alexandre Paul Maymat, precum şi împuternicirea lui Petre Bunescu, director general adjunct al băncii, să semneze în numele BRD contractul de administraţie cu acesta, actul adiţional şi forma actualizată a actului constitutiv ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie.

‘Numirea lui Philippe Lhotte este sub condiţia obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României (BNR), conform dispoziţiilor legale în vigoare’, se arată în document. Philippe Lhotte este preşedinte director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale în Bulgaria.

Un alt punct pe ordinea de zi a Adunării va fi aprobarea datei de 1 octombrie 2012 ca dată de înregistrare pentru identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adunării generale ordinare a acţionarilor.

Alexandre Maymat, nominalizat de acţionarii BRD – Groupe Societe Generale pentru funcţia de preşedinte al băncii, a renunţat la această funcţie, invocând motive personale, potrivit unui comunicat al BRD transmis luni Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.

Alexandre Maymat fusese ales la finalul lunii aprilie administrator la BRD, urmând să preia poziţia de preşedinte director general al băncii de la Guy Poupet, după ce primea autorizarea Băncii Naţionale a României /BNR/.

Potrivit unei raportări a BRD transmise BVB, Alexandre Maymat, propus pentru a ocupa postul de preşedinte al BRD, a invocat motive personale care determină întoarcerea sa la Paris, iar banca a hotărât retragerea candidaturii lui Maymat.

SURSA: Agerpres