Germanii sunt tot mai nemulţumiţi de restricţiile impuse de Guvernul Angelei Merkel, iar asta s-a văzut în cadrul unei noi manifestaţii de stradă ce a avut loc duminică la Munchen.

Restricţiile au scos sute de germani în stradă la Munchen; protestele au fost paşnice

Restricţiile impuse în Germania din cauza COVID-19 au scos oamenii în stradă la Munchen duminică, relatează agenţia dpa. Mai multe sute de persoane au participat la acest protest.

Oamenii adunaţi în maşini au circulat prin mai multe zone din centrul oraşului la lăsarea serii. A fost vorba despre circa 200 de persoane în 95 de autovehicule, potrivit unei estimări a poliţiei locală.

Mai târziu, a avut loc şi o a doua adunare cu până la 250 de persoane, în Geschwister-Scholl-Platz. Au fost prezenţi şi 12 contramanifestanţi.

500 de de membri ai forţelor de ordine, trimişi să asigure ordinea

Poliţia din Munchen a înregistrat mai multe încălcări ale regulilor de purtare a măştii.

500 de membri ai forţelor de ordine au fost trimişi în misiune, pentru a se asigura că protestele cetăţenilor se desfăşoară în mod paşnic.

Majoritatea afacerilor, hotelurilor şi şcolilor sunt închise în acest moment în Germania. Restricţiile impuse de Guvern au fost decise la jumătatea lunii decembrie.

Nemulţumirea faţă de gestionarea de către Guvern a crizei pandemiei de coronavirus este în creştere în Germania, relevă un nou sondaj YouGov. Protestele de stradă, precum şi acest sondaj, vin cu doar câteva zile înainte ca liderii de landuri şi federali să ia decizii privind continuarea lockdownului naţional după 14 februarie.

Ce relevă sondajul realizat de YouGov?

Jumătate dintre germani sunt împotriva relaxării carantinei instituite cu scopul limitării răspândirii coronavirusului, conform unui sondaj YouGov comandat de dpa. Cetăţenii germani au fost întrebaţi dacă ei consideră că măsurile ar trebui complet suprimate, relaxate, să rămână aceleaşi sau să fie înăsprite.

Rezultatele anchetei relevă că 50% dintre cei intervievaţi s-au pronunţat împotriva relaxării restricţiilor, 37% în favoarea extinderii restricţiilor actuale după 14 februarie, iar 13% pentru înăspririi măsurilor pe viitor.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 30% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea relaxării regulilor şi doar 13 % pentru o revenire completă la normalitate.

Aceste rezultate relevă totuşi o scădere a procentului celor care acceptă măsurile restrictive comparativ cu începutul lunii ianuarie – înainte de ultima prelungire a lockdown-ului – când 65% au susţinut menţinerea sau înăsprirea regulilor.