„La momentul ăsta (…) se pare că datoria curentă a Primăriei, la sfârşit de 2020, este de 3,7 miliarde de lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani.

Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor, pe care l-a îndatorat”, a susţinut Nicușor Dan, într-o conferinţă de presă organizată în faţa sediului PMB.

Gabriela Firea ar fi fost depășită de situație

Nicușor Dan a mai vorbit despre faptul că Gabriela Firea a fost depășită de funcția pe care o are și că a dus traficul din Capitală cât și finanțele PMB într-un blocaj.

„După ce a dus oraşul, după ce a dus traficul într-un blocaj complet, iată că primarul PSD Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet. Te întrebi cum e posibil ca un oraş, o Primărie, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, să intre în faliment.

Primarul Firea dă vina pe alţii, ca de obicei, încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat: Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme, oricând ANAF ar fi putut să-i închidă conturile, să ceară insolvenţa STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut să ceară insolvenţa Termoenergetica.

La sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei datorii comerciale şi 1,5 miliarde de lei datorii către stat”, a explicat Nicuşor Dan.

Firea acuzată de minciună

Nicușor Dan și-a continuat declarațiile prin a o acuza pe Firea că minte în legătură cu plata transportului public și al căldurii.

„Primarul PSD Firea minte şi când spune că nu va avea de acum încolo să plătească transportul public şi căldura. Păi deja nu le-a plătit. Datoria STB-ului către ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica către ELCEN este de 500 de milioane de lei.

Primarul PSD Firea mai minte când spune că nu a primit banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. De fapt, în prima jumătate din 2020, a primit de la bugetul de stat mai mulţi bani decât a primit în prima jumătate a lui 2019”, a afirmat Nicuşor Dan.