Nicuşor Dan anunţă Revoluţia! Anunţul momentului pentru milioane de români

Nicușor Dan anunță că primăria Capitalei are proiecte de 7 miliarde euro pentru finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență a României. Acest cadru va gestiona utilizarea celor 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru relansarea economiei în urma crizei provocate de noul coronavirus.

Astfel, primarul general al Capitalei a prezentat anumite proiecte propuse de către municipalitate.

Care este cel mai important proiect

Primul proiect prezentat este mobilitatea. Nicușor Dan a spus că metroul de suprafață este „cel mai important proiect (…) Propunem și modernizarea și extinderea liniilor de tramvai. Ne dorim electrificarea transportului public în București: achiziția de tramvaie și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze autonome. Avem și proiecte pentru piste de biciclete.”

Un proiect este termoficarea, în valoare de un miliard de euro, care presupune modernizarea rețelei și digitalizarea sistemului de termoficare.

Este abordată și protecția mediului, valoarea acestui proiect fiind de 900 milioande euro. Primarul general a subliniat importanța proiectului numit „Plămâni verzi pentru București” și a explicat că este vorba, printre altele, despre amenajarea multor spații verzi care sunt prevăzute în Planul Urbanistic General, dar nu sunt amenajate, plantări de arbori, amenajări în locuri precum Parcul Văcărești, Lacul Morii, salba de lacuri din nordul Bucureștiului, gestionarea deșeurilor și registrul spațiilor verzi.

Este necesar un efort susținut

De asemenea, proiectul de sănătate presupune extinderea și construirea de noi corpuri pentru spitale, obținerea autorizațiilor de securitate la incendii și digitalizarea rețelei de spitale din subordinea municipalității, conform celor spuse de Nicușor Dan.

Premierul general a precizat și că este necesar un efort susținut în următoarele luni pentru a scrie studii de fezabilitate.

„Sunt 50 de proiecte în total. Pentru oricare din acestea suntem în stare să facem studiile de fezabilitate în acest an și să le finalizăm până în 2026”, a conchis Nicușor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei