Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se arată nemulțumit de faptul că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, având în vedere că, în şedinţa CGMB de miercuri, bugetul Bucureştiului pe anul 2021 nu a fost aprobat.Mai exact, bugetul a fost votat în ședința de miercuri doar de consilierii PNL și PMP.

“Azi, în şedinţa Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2021 nu a obţinut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine”, a scris edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a subliniat faptul că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de șapte săptămâni atât cu cei de la PNL, USR, dar și PMP și  nu exista niciun motiv pentru care să creadă că lucrurile nu vor evolua în direcția pozitivă.

Totuși, se pare că cei de la USR PLUS s-au răgândit și au decis să nu mai susțină bugetul. În acest context, primarul Capitalei a preciat că așteaptă ca cei de la USR să propună propria variantă de buget, respectând obiectivele de investiții deja discutate, dar și viziunea de dezvoltare, împreună cu cerințele bucureștenilor.

Nicușor Dan așteaptă propunera USR-PLUS

Nicușor Dan a mai ținut să facă un apel la înțelepciune și echilibru în cadrul discuțiilor pentru buget și speră că bucureștenii nu vor fi nevoiți să ”pătimească” în continuare din cauza anumitor ambiții ”nerezonabile”.

“Acum, însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP în şedinţa de azi. Având în vedere această situaţie, aştept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiţii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susţinem împreună şi dorinţele bucureştenilor şi, în acelaşi timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Fac un apel la înţelepciune şi echilibru şi am toată deschiderea să mă aşez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiţionalităţi care nu au legătură cu bugetul. Bucureştenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiţii nerezonabile”, subliniază primarul Capitalei.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin