Vicepremierul Dan Nica a declarat că în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii publici locali s-au stabilit principii pentru descentralizarea administraţiei publice printre care şi normative de personal, o consecinţă fiind şi reducerea numărului angajaţilor în primării.

Vicepremierul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor, a susţinut că au fost puse bazele şi principiile modului în care va fi efectuată descentralizarea administraţiei publice locale, fiind elaborate normative pentru persoanal angajat al primăriilor.

Dan Nica a precizat că Guvernul nu poate impune, în baza acestor nomative de personal, reducerea automată a numărului de funcţionari publici, însă poate să nu mai aloce bani pentru investiţii în cazul în care un primar decide să-şi păsteze numărul de angajaţi al instituţiei peste normativul stabilit.

El a mai spus că datele concrete vor fi prezentate, după discuţia în cadrul Coaliţiei, urmând ca imediat pachetul de legi pentru refroma sistemului administrativ să fie elaborat şi suspus aprobării Executivului.

Dan Nica a arătat că în cazul primăriilor cu angajaţi peste numărul decis de reprezentanţii întruniţi duminică la Buşteni, dacă primarul instituţiei decide păstrarea lor nu va putea primi de la bugetul anual fonduri pentru investiţii şi dezvolatare