Sursele citate au precizat, vineri dimineaţă, că împotriva omului de afaceri nu s-au luat măsuri preventive, Nelu Iordache părăsind sediul DNA.

În acest dosar mai sunt cercetate şi ale persoane după ce joi procurorii au ridicat documente şi calculatoare de la sediile firmelor percheziţionate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat percheziţii joi la sediul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în cazul cercetărilor referitoare la omul de afaceri Nelu Iordache, care deţine companiile Romstrade şi Blue Air. Nelu Iordache este cercetat de DNA pentru deturnare de fonduri în cazul lucrărilor efectuate la lotul 1 al autostrăzii Nădlac – Arad. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ şase milioane de euro.

Pe 22 noiembrie, Compania de Drumuri anunţa că a decis să rezilieze contractul semnat cu asocierea SC Romstrade SRL – Monteadriano Engenharia e Construcao SA – SC Donrep Construct SRL pentru construcţia primului lot din Autostrada Nădlac – Arad pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către antreprenor.
SURSA: Agerpres