"Este (Autoritatea de Supraveghere Financiară n.r.) una dintre puţinele autorităţi din Europa care se finanţează printr-o piaţă în creştere, în dezvoltare. E asemenea părinţilor care trăiesc de pe urma copiilor, ca să zic aşa, în termeni populari. Ar trebui să crească investitorii care tranzacţionează pe Bursă, ar trebuit să crească investitorii instituţionali locali, fonduri mutuale, fonduri de pensii, Pilon II, Pilon III, ar trebui ca ele să crească şi atunci ar trebui ca pe lângă politicile publice, care sunt apanajul Ministerului de Finanţe şi Parlamentului, ar trebui ca şi Autoritatea să se finanţeze altfel şi nu prin comisioane şi taxe pe care le percep copiilor săi, celor pe care îi botează: fonduri, societăţi de administrare, etc", a spus Dragoş Neacşu. 

Potrivit acestuia, ASF anunţă de 2-3 ani că are excedent, că toţi angajaţii primesc prime de performanţă şi în timpul acesta "avem cele mai mari comisioane şi taxe existente oriunde în Europa". 

Dragoş Neacşu a afirmat că la nivel european intenţia este să se schimbe modul de finanţare pentru autorităţile naţionale, acestea urmând să primească bani de la bugetul european şi nu din taxe şi comisioane. În felul acesta se ridică o apăsare de pe tranzacţiile bursă, a spus Neacşu. 

SAI Erste Asset Management SA oferă servicii complete de administrare a investiţiilor, societatea administrând fonduri deschise de investiţii monetare, de obligaţiuni, diversificate, de acţiuni, etc. 

Activele administrate de EAM au crescut de la 362 milioane lei în 2008 la 7,97 miliarde lei în 2015, din care 1,7 miliarde lei reprezintă aprecierea activelor. 

AGERPRES