Compania Națională de Administrare Infrastructurii Rutiere deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeș-Turda. Directorul general al Companiei Naționale de Administrare Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga ne-a declarat că recepția lucrărilor a fost amânată din cauza mai multor probleme. „Autostrada nu a fost deschisă mai devreme, motivul fiind creșterea exigențelor companiei în ceea ce privește problemele de calitate, inclusiv extinderea perioadei de garanție. Constructorul a ințeles și a refăcut anumite porțiuni, termenul de finalizare și recepție este 30 iulie. Încercăm să deschidem traficul în weekend, vremea nefavorabilă nu a permis constructorilor să toarne asfalt”, ne-a explicat Narcis Neaga. 

Potrivit datelor oficialilor CNAIR, lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, între Aiud şi Decea, în lungime de circa 12,4 km este finalizat în proporţie de 100%. Din datele privind stadiul proiectelor în derulare rezultă că cei 12,4 km de autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni. Mai mult, oficialii CNAIR decontează o factură în valoare de circa 20 milioane lei pentru construcția lotului 3 al autostrăzii Sebeș-Turda. Luna trecută, Tirrena Scavi a primit aproximativ 1,1 milioane de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 
Proiectantul autostrăzii Sebeş-Turda, Lot 3 în valoare de circa 420 milioane lei este firma Aecom Ingenieria SRL, consultant – DRDP Cluj, iar constructor – asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA . În prezent, proiectul are nevoie doar de un aviz în cadrul Consiliului Tehnico Economic – Siguranţa Circulaţiei CNAIR. Lotul 4 de autostradă, dintre Decea și Turda a fost construit de Porr Construct SRL, valoarea lucrărilor fiind de circa 470 milioane lei.