Constructorul auto indian Tata Motors a prezentat la Geneva o versiune a modelului Nano, numit Nano Europa, despre care se spune ca este destinat pietelor internationale.

Potrivit presedintelui companiei, Ran Tata, care a fost intervievat de catre Automotive News, „Nano va ajunge in mod sigur pe batranul continent si in Marea Britanie”.

Ran Tata a precizat ca acest model a generat un interes vadit, chiar si in cazul tarilor dezvoltate, ceea ce a dus la proiectarea variantei Nano Europa, destinat lansarii ulterioare pe astfel de piete.

0-26797-capital0002nanoeuropa.jpgNoua masina pare a fi adaptata la conditiile de trafic si gusturile soferilor din Europa si spre deosebire de varianta originala, Nano Europa are un apatament ceva mai mare si o atentie sporita asupra detaliilor.

De asemenea, Nano Europa beneficiaza de un motor mai puternic: unul in trei cilindri, construit integral din aluminiu, prevazut cu injectie multi-point.

Compania se mandreste cu acest motor, spunand ca va oferi o inalta eficienta si emisii reduse de CO2, care se vor cifra sub nivelul de 100g/km. Transmisia este automata, in cinci trepte.

0-26798-capital0003nanoeuropa.jpgMai mult, modelul prezentat la Salonul Auto de la Geneva beneficiaza de servo-directie electrica, iar interiorul a fost integral reproiectat.

Constructorul indian Tata Motors va lansa mai intai modelul Nano pe piata interna, in data de 23 martie a.c., iar comenzile vor fi acceptate incepand cu a doua saptamana a lunii aprilie.

Nano va costa, potrivit companiei, mai putin de 2.000 dolari in India.