Ascend P2 încorporează un procesor quad-core de 1.5 GHz şi tehnologia LTE Cat 4 care oferă o experienţă de utilizare a Internetului ultrarapidă cu viteze de download de până la 150 Mbps. Continuând linia elegantă a seriei Ascend P, noul smartphone are doar 8.4mm grosime şi un ecran in-cell touch IPS HD de 4,7 inch cu sticlă Corning® Gorilla® Glass. Acesta va fi disponibil în variantele de culoare alb şi negru.

HUAWEI Ascend P2 rulează pe platforma de operare Android 4.1, cu propria interfaţă de utilizare, Emotion UI 1.5. Incluzând o baterie de 2420 mAh şi un procesor quad-core de 1.5 GHz, Ascend P2 downloadează filme HD în câteva minute şi încarcă clipuri video online, pagini web, melodii sau e-Book-uri în câteva secunde. Tehnologia proprietară Huawei, ‘swift sharing’, suportă upload-uri şi download-uri de două până la trei ori mai rapide decât  alte smartphone-uri, într-un mediu Wi-Fi. Datorită modului său NFC, Ascend P2 permite efectuarea de e-payments şi poate funcţiona ca un bilet electronic.

Tehnologiile unice dezvoltate de Huawei,  Quick Power Control (QPC) şi Automated Discontinuous Reception (ADRX), reduc consumul de energie cu până la 30% şi timpul de încărcare cu mai bine de  25% în comparaţie cu alte smartphone-uri.

HUAWEI Ascend P2 oferă funcţii foto şi video optime datorită camerei principale de 13 MP BSI cu HDR, precum şi a unei camere  frontale de 1.3 MP care  permite efectuarea de autoportrete şi filmarea video. Un buton dedicat camerei, pe laterala telefonului, permite acces instant la funcţia de fotografiere: utilizatorii trebuie să dea click o dată pentru a activa camera şi încă o dată pentru a fotografia imaginea dorită. Datorită algoritmului avansat al camerei, imagini de înaltă definiţie pot fi surprinse chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. Modurile auto de ajustare a setărilor permit Ascend P2 să producă fotografii care rivalizează cu cele realizate cu camere profesionale. Ascend P2 va fi disponibil global în al doilea trimestru al lui 2013.