''În 2017, cultura grâului a fost pe 27.292 hectare, aici intră grâul de toamnă, grâul de primăvară. În anul 2017, suprafaţa a fost diminuată cu 1.513 hectare faţă de 2016, întrucât la înfiinţarea culturilor a venit timpuriu îngheţul şi a afectat anumite suprafeţe. În acest an s-a realizat o producţie de 5.810 kilograme/hectar la grâu, este cea mai mare producţie din istoria judeţului Mureş. Faţă de anul 2016 şi 2015 este cu peste 1.000 de kilograme/hectar mai mult. (…) La porumb boabe, în judeţul Mureş s-au cultivat 74.390 hectare şi s-a obţinut cea mai bună producţie cunoscută la nivelul judeţului, de 6.678 de kilograme/hectar'', a spus Ioan Rus, citează Agerpres.

El a precizat că producţii foarte mari au fost obţinute şi la orz boabe şi orzoaică, dar şi la plantele tehnice, floarea soarelui, soia, rapiţă şi sfeclă de zahăr, suprafeţe care cresc an de an. 

''E o orientare a cultivatorilor către plante tehnice – floarea soarelui, soia, rapiţă, chiar şi spre sfecla de zahăr, numai că aici suntem condiţionaţi de cota de zahăr de la fabrica de zahăr din Luduş. Faţă de 2016, avem o creştere cu peste 180 de hectare la sfecla de zahăr, sperăm ca fabrica să accepte o cotă mai mare în 2018 şi un număr mai mare de contracte pe o suprafaţă mai mare. Producţia de sfeclă a fost de 43.121 kg/ha (…) la floarea soarelui am avut 9.784 de hectare cultivate, e o creştere cu aproape 4.000 ha faţă de media ultimilor trei ani. Motivul este îngheţul prelungit din iarnă, care a afectat culturile de rapiţă, iar cultivatorii au reînfiinţat culturile în primăvară, dar cu floarea soarelui'', a arătat reprezentantul DADR Mureş.