Murdoch a spus că documentarul BBC a manipulat informațiile pentru a produce acuzații fără nicio bază și a somat postul public britanic să retragă cele afirmate.

În documentarul "BBC Panorama" se spune că o companie deţinută până de curând de News Corp, NDS, specializată în distribuția de cartele pentru televiziunea cu plată, avea un departament care s-a ocupat printre altele de piratarea cartelelor pentru serviciile de televiziune cu plată oferite de concurentul ITV Digital.  Presupusele activități ilegale ale NDS ar fi cauzat prăbușirea companiei ITV Digital în 2002. News Corp a vândit anul trecut NDS companiei CISCO pentru 5 miliarde de dolari.
Ieri, un ziar australian a publicat un articol despre o altă activitate similară a NDS, care ar fi "săpat" un competitor cu mai puțin de un an înainte să îl cumpere. DirecTV a suferit un declin major în urma problemelor cu piratarea, pierzând venituri pe măsură ce tot mai mulți utilizatori vedeau programele pe gratis. Şi aceste acuzații au fost complet respinse de NDS şi News Corp.

Acesta este al doilea scandal de mari proporţii în care este implicat grupul media, după cel al interceptărilor telefonice din vara anului trecut, care a condus la închiderea tabloidului duminical News of the World, care apărea de mai mult de un secol şi jumătate.
Citeşte şi: Grupul News Corp, acuzat că ar fi avut un departament specializat în sabotarea concurenţei