De asemenea, Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul BCA (de soliditate financiară) al RBI de la „ba2" la „ba1", şi ratingul BCA ajustat, de la "ba1" la "baa3" , se arată în comunicatul Moody's, citat de Agerpres. 
 
Revizuirea în creştere a ratingulului BCA (de soliditate financiară) de la "ba2" la "ba1" reflectă evaluarea Moody's referitoare la îmbunătăţirea solvabilităţii instituţiei financiare, datorită întăririi parametrilor privind creditele neperformante şi capitalizarea, la 30 iunie 2017. De asemenea, îmbunătăţirea calificativului reflectă îmbunătăţirea calităţii activelor băncii şi a capitalizării, precum şi perspectivele Raiffeisen Banking Group de a înregistra o profitabilitate durabilă mai ridicată. 
 
Nivelul creditelor neperformante ca procent din împrumuturile brute ale RBI s-a îmbunătăţit la 7,3% la 30 iunie 2017, de la 8,7% în 2016 (pro forma). Vânzarea creditelor neperformante, alături de redresarea economiei în multe state din Europa Centrală şi de Est (CEE) au fost motoarele cheie pentru îmbunătăţire. 
 
Similar, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al RBI s-a îmbunătăţit la 12,8% la 30 iunie 2017, de la 12,4% în 2016, după ce profitul înainte de taxe a urcat şa 849 de milioane de euro în primul semestru din acest an, de la 474 de milioane de euro în perioada similară din 2016, beneficiind de majorarea veniturilor şi de costurile de creditare mai scăzute. 
 
Revizuirea în creştere, de la "Baa1" la "A3", a ratingurilor atribuite pentru datoriile şi depozitele pe termen lung ale grupului austriac Raiffeisen Bank International, şi menţinerea perspectivei stabile a acestor calificative vine după îmbunătăţirea ratingului BCA (de soliditate financiară) de la "ba2" la "ba1", şi ratingul BCA ajustat, de la "ba1" la "baa3", se arată în comunicatul Moody's. 
 
Calificativul BCA ajustat "baa3" încorporează sprijinul "foarte ridicat" de care beneficiază RBI din partea Austrian Raiffeisen Banking Group (RBG), care a fost majorat de la nivelul "ridicat". 
 
La începutul acestui an, RBI a finalizat fuziunea cu grupul mamă RZB pentru a simplifica structura complexă a grupului Raiffeisen şi a consolida baza sa de capital. 
 
În România, Raiffeisen Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare pentru aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Banca are o reţea de aproape 500 de agenţii în toată ţara, peste 1.140 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de terminale EPOS şi peste 80 de MFM-uri.