Monica Anisie a transmis în cadrul emisiunii „Viitor cu Clasă” că tezele ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021, iar olimpiadele s-ar putea desfășura online, conform stirileprotv.ro

Măsurile care se impun în funcție de situația creată

Monica Anisie a fost întrebată în cadrul emisiunii respective dacă tezele ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021.

„Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a explicat ministrul Educației.

La 8 luni de la momentul în care elevii şi profesorii au trecut la școala online din cauza pandemiei de coronavirus, ministrul Educaţiei anunţă un ordin care prevede normele de desfăşurare a orelor online.

Ce presupune acest ordin

Acest ordin prevede reducerea drastică a materiei, renunţarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petreacă multe ore în faţa calculatorului, dar şi predarea multidisciplinară.

Conform celor spuse de ministrul Educației, profesorii de limba și literatura romană, respectiv de engleză ar putea de exemplu să predea în tandem, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să stea atât de multe ore în fața calculatorului.

Toţi elevii şi profesorii trebuie să facă asta urgent

O adresă trimisă de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti către toţi directorii de şcoli din Capitală indică faptul că toţi elevii şi profesorii din Bucureşti trebuie să-şi modifice “urgent” parolele folosite pentru platformele de învăţare online, în urma unui atac informatic.

Totul vine ca urmare a accesului ilegal la conturile de acces la aplicaţii din partea unor persoane necunoscute, se arată în adresa ISMB.

Inspectoratul cere măsuri urgente din partea şcolilor, a elevilor şi a profesorilor, semnalând că mai multe şcoli au sesizat deja “imixtiuni” în orele online. Persoane necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, transmite ISMB, potrivit EduPedu.ro

Şcolile şi grădiniţele din Capitală au trecut, începând de marţi, la cursurile desfăşurate integral online, având în vedere că Bucureştiul a depăşit o rată de infectare de 3 la mia de locuitori.