Mircea Badea a afirmat joi la Antena 3 că nu înțelege de ce ar fi nevoie de implicarea maneliștilor în campania de vaccinare din România când președintele Klaus Iohannis se bucură de o încredere uriașă în clasamentele de profil.

„Eu nu înțeleg de ce atâta discuție despre campania asta de vaccinare și atâtea apeluri disperate să se vaccineze lumea. Chiar nu înțeleg. Pentru că eu am văzut că președintele României a fost ales și reales cu un număr covârșitor de voturi, deci românii l-au vrut pe Klaus Werner Iohannis președinte într-o proporție absolut covârșitoare, iar în toate topurile de toate felurile săptămânale domnia sa este clar pe primul loc la încredere și atunci mă gândeam că e suficient ca românilor să le spună președintele lor că trebuie vaccinare ca românii să se ducă să se vaccineze. Nu am înțeles de ce mai e nevoie de Salam”, a spus Mircea Badea.

Președintele CNCAV a lansat această idee

Amintim faptul că, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că s-a gândit să ia în calcul implicarea cântăreţilor de manele în promovarea imunizării, însă nu crede că trebuie să se aştepte o decizie la nivel central ca o persoană, „indiferent cine este”, să susţină o astfel de campanie.

„Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce priveşte vaccinarea poate să-şi găsească locul în acest demers de comunicare şi demers de activităţi pro-vaccinare”, a declarat președintele CNCAV.

El a completat însă că se poate susţine campania de vaccinare şi individual, nu trebuie să existe un cadrul organizat la nivel central.

Alexandru Rafila susține și el implicarea liderilor de opinie

De asemenea, și deputatul PSD Alexandru Rafila mizează mai degrabă pe implicarea liderilor de opinie pentru convingerea populației, chiar dacă aceștia vin din zona cântăreților de manele. Rafila a subliniat că este important ca acest demers să fie unul coordonat şi finanţat corespunzător.

„Ideea este bună, cu trei condiții: să existe o coordonare a campaniei de informare, să existe bună credință din partea celor care se implică şi să înțeleagă de ce fac acest lucru. Indiferent că este vorba de un artist dintr-o altă zonă, maneliști, cum spuneți dvs, pentru mine nu are asta importanță. Important este ca persoane credibile, lideri de opinie din zona artistică, să facă acest lucru, dar nu la voia întâmplării”, a declarat Rafila.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca