Mircea Badea pune la îndoială sfaturile autorităților: Bă, o fi bun de ceva?

În cea mai recentă ediție a emisiunii ”În gura presei”, Mircea Badea a vorbit despre vaccinarea anti-coronavirus. Realizatorul este sceptic în ceea ce privește vaccinarea. El a precizat că nu și-a bătut capul cu informațiile care spuneau că vaccinul anti-COVID-19 are CIP-uri și nici cu efectele secundare ale administrării acestuia. Mircea Badea a precizat că singura sa întrebare legată de vaccin este dacă acesta este bun de ceva.

”Eu n-am avut mari stresuri spre zero apropo de cretinismele alea cu CIP-ul din vaccin, nici măcar cu privire la marile efecte secundare. Principala mea întrebare…bă, o fi bun de ceva? Asta m-am gândit”, a mai spus realizatorul emisiunii ”În gura presei”.

De ce se îndoiește de eficacitatea vaccinului

Ulterior, realizatorul emisiunii ”În gura presei” a explicat motivul pentru care s-a întrebat dacă vaccinul este bun la ceva. Acesta a precizat că la începutul pandemiei de coronavirus, autoritățile spunea că masca de protecție este necesară și că aceasta ajută la oprirea răspândirii coronavirusului. Acum, toată populația poartă mască dar riscăm un al treilea val al pandemiei.

”Ni s-a spus inițial că masca rezolvă cazul. (…) Toată omenirea e cu masca pe față. Văd că avem valul trei care înțeleg că e mai nasol ca toate”, a adăugat el.

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat, luni, că în clinicile din judeţ nu mai sunt locuri libere la ATI pentru bolnavii cu COVID-19.

„Din păcate, la terapie intensivă nu mai sunt locuri. Situaţia degenerează practic într-un sens ascendent dar negativ, locurile se epuizează şi, din păcate, formele sunt tot mai severe, formele în care ajung pacienţii să fie internaţi în spitale. (…) Noi trebuie să le acordăm (pacienţilor – n.r.) condiţiile medicale, în măsura în care vom putea să suplimentăm acele locuri şi, pe de altă parte, trebuie să avem şi un sprijin din partea cetăţenilor, în sensul de a se responsabiliza şi de a se vaccina, pentru a ne ajuta şi pe noi, în special pentru a ajuta munca medicilor”, a spus prefectul de Cluj.

Clujul se numără printre judeţele aflate în scenariul roşu. În raportarea de duminică, în judeţ erau internate din cauza COVID-19 672 de persoane, iar 71 erau la ATI.