Ministrul Transporturilor promite că nu vor mai exista greve la metrou

Cătălin Drulă a explicat că protestul de vineri, 26 martie, declanşat de angajaţi ai Metrorex nu a fost o grevă şi nici o acţiune sindicală spontană.

Ministrul Transporturilor a susţinut că printre cei care au „blocat funcţionarea metroului” s-au aflat oameni care nu sunt angajaţi ai Metrorex, iar alţii care sunt salariaţi la metrou nu erau în timpul programului de lucru, el afirmând că „majoritatea au venit normal la lucru”.

Circulaţia garniturilor a fost reluată vineri seara, începând cu ora 22:00, iar sâmbătă metroul va circula normal în Capitală.

A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva

„Toate opţiunile legale sunt pe masă, dar aş vrea să spun un lucru. Nu răzbunarea e scopul nostru. Scopul nostru e să avem o societate care să fie sănătoasă, să meargă bine, să aibă un echilibru între venituri şi cheltuieli, clienţi care sunt mulţumiţi şi angajaţi care sunt mulţumiţi. Totuşi ceea ce s-a întâmplat astăzi nu se mai poate repeta. A fost o epocă în trecut, când un lider de sindicat, ca un şef de cartel, ordona miniştrilor, ordona premierilor, preşedinţilor… s-a încheiat.

De azi înainte domneşte legalitatea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că şi consecinţele încălcării legii vor fi foarte, foarte ferme şi cred că au înţeles toţi cei care s-au implicat în această acţiune, mulţi dintre ei poate au fost manipulaţi în această acţiune care nu e una sindicală, excede oricărui cadru legal. A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva. Eu asta cred, într-un stat de drept, instituţiile noastre îşi vor face treaba şi nu vom mai avea astfel de situaţii pe viitor”, a completat Cătălin Drulă.

În ceea ce priveşte pierderile ca urmare grevei, acesta a precizat că acestea sunt „la nivelul milioanelor de lei, iar consecinţele pentru toate aceste acţiuni de astăzi merg înainte”

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce aproximativ 600 de salariaţi de la metrou s-au aflat în subteran şi blocau căile de rulare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea