Conform unui comunicat al ministerului de resort, CNADNR a prezentat situaţia la zi a contractelor pentru asigurarea activităţii de deszăpezire şi stadiul de execuţie al proiectelor de autostrăzi.

"Analiza la zi a stadiului pregătirii companiei pentru iarna aceasta ne-a indicat că, de la ultima situaţie prezentată, atunci când era asigurată contractarea pentru deszăpezire în procent de 70%, a evoluat la 78%. Suplimentar, 20% din activitatea de deszăpezire poate fi acoperită, în perioada imediat următoare, cu cele 684 de utilaje proprii, din care 100 sunt autofreze achiziţionate recent", a spus şeful de la Transporturi.

Dan Costescu a solicitat CNADNR să îndeplinească şi să respecte procedura de achiziţie, astfel încât, în cel mai scurt timp să fie încheiate contractele de deszăpezire pentru întreaga reţea de autostrăzi şi drumuri naţionale din România.

"Până la finalizarea acestor contracte, în funcţie de condiţiile meteo, în caz de nevoie, am solicitat CNADNR redistribuirea utilajelor din dotarea proprie pentru asigurarea necesarului", a precizat el.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea subiect aflat pe ordinea de zi, respectiv stadiul construcţiei de autostrăzi, în urma datelor prezentate de CNADNR, au fost discutate atât întârzierile de la termenele propuse, cât şi unele carenţe de ordin administrativ ale persoanelor responsabile cu gestionarea proiectelor.

"În acest sens, la sfârşitul discuţiilor am solicitat conducerii CNADNR măsuri ferme pentru îmbunătăţirea imediată a gestionării proiectelor şi pentru găsirea unor soluţii viabile de continuare şi finalizare a proiectelor', a adăugat ministrul Dan Costescu.

AGERPRES