Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat marţi că măsurile pe care România le-a adoptat în contextul celui de-al treilea val al pandemiei cu noul coronavirus nu sunt mai dure decât în alte ţări, “din contră, sunt ceva mai relaxate”.

“Ce vă asigur că măsurile pe care România le-a luat nu sunt mai dure, acele măsuri de protecţie, nu sunt mai drastice decât în alte ţări. Din contră, sunt ceva mai blânde, sunt ceva mai relaxate decât majoritatea covârşitoare a ţărilor europene. Când spunem “vrem o ţară ca afară” şi am spus-o de multe ori fiecare dintre noi cam orice ţară ca afară are restricţii mai dure decât cele cu care ne confruntăm acum, pentru că sunt absolut necesare şi nu s-a descoperit încă un leac sau o magie prin care să batem din palme şi pandemia să dispară”, a spus ministrul Sănătății, într-o conferinţă de presă.

Ministru a subliniat că singura şansă este vaccinarea.

Voiculescu despre singura soluție împotriva COVID

“Singura şansă pe care o avem este vaccinarea şi trebuie să câştigăm timp pentru vaccinare şi timp înseamnă timp pentru noi, pentru ai noştri. Cu toţii trebuie să ne protejăm”, a spus Voiculescu.

În aceeași conferință, acesta a mai spus că înțelege frustrarea populației, dar a spus că nu i se pare normal să sufere cadrele medicale și să fie blamate.

”Sunt consternat şi oarecum furios şi nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări şi ştiu că au justificări, pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe, s-a ajuns prea departe în special cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor şi a personalului din spital, în mai multe locuri din ţară.

Lucrul ăsta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă şi au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie”, a declarat Vlad Voiculescu.