Ministrul Mediului vrea să îi convingă pe români să cumpere Dacia Spring. El s-a deplasat joi la minister conducând automobilul electric.

Tánczos Barna a precizat că, prin banii oferiți de stat, un român poate cumpăra Dacia Spring la jumătate de preț.

Ministrul Mediului vrea să îi convingă pe români să cumpere Dacia Spring. ”Am rămas plăcut impresionat”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a testat, joi, Dacia Spring, noul model 100% electric al producătorului national, aprciind că a fost ”o experienţă interesantă şi am rămas plăcut impresionat”.

Ministrul speră ca, alături de tichetul acordat prin Programul Rabla Clasic, apariţia noului model ”să pornească cu adevărat revoluţia maşinilor electrice în România şi să scoatem astfel poluarea din oraşe”.

”Chiar dacă Vinerea Verde este abia mâine, ministrul Tánczos Barna, a renunţat şi astăzi la maşina cu motor termic pentru a veni la serviciu.

Demnitarul a testat, în această dimineaţă Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto national”, a transmis, joi, MInisterul Mediului.

Ministrul a apreciat experienţa trăită.

”O maşină ideală pentru transportul urban”

”A fost o experienţă interesantă şi am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o maşină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanţe medii şi, cel mai important, este un model cu emisii zero.

Mă bucur că, în sfârşit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preţ accesibil cât mai multor clienţi.

Şi sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate preţul maşinii, să pornească cu adevărat revoluţia maşinilor electrice în România şi să scoatem astfel poluarea din oraşe”, a declarat ministrul Barna Tánczos, potrivit news.ro.

Autonomie de peste 300 de km

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver. La aceasta se va adăuga o a patra opţiune, Goji Red.