Terenul de sport din cadrul Complexului Piatra Arsă va fi modenizat la standarde internaţionale. Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca ne-a declarat că terenul, construit în 1967, necesita reperaţii capitale. „Urmează Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020. Terenul se modernizează pentru sportivii români şi străini, diferite echipe şi federaţii urmează să se antreneze pe terenul aflat la o altitudine de aproximativ 2.000 m.  Refacerea terenului şi vestiarelor este o investiţie vitală pentru pregătirea campionilor români. În toamna anului 2018 se vor finaliza lucrările pentru modernizarea terenului de sport din cadrul Complexului Piatra Arsă”, ne-a explicat Marius Dunca.
Lucrările pentru reparaţia capitală şi modenizarea terenului de sport au demarat în urmă cu aproximativ trei săptămâni.
Constantin Miclea, fost arbitru şi observator de fotbal, directorul Complexului Sportiv Piatra Arsă spune că 80% din sportivi olimpici s-au antrenat pe acest teren. “Piatra Arsă înseamnă altitudine şi zonă energetică deloc de neglijat, doping natural. Piatra Arasă se află la o altitudine de 2045 de metri, după Sierra Nevada şi înaintea complexului de la Font Romeu, (Franţa)”, ne-a precizat Constantin Miclea.
Potrivit acestuia, terenul nu era la standarde, „a suferit o mică modernizare în 2001 când s-au construit două culoare de atletism din material sintetic”. „Se doreşte a fi o bază unde să se pregetească şi alţi sportivi. Se reface în întregime tot, cele două culoare de material sintetic, se construiesc două culoare de zgură, şi culoare pentru pregătirea sportivilor care pratică schi biatlon şi patinaj viteză pe timp de vară, adică două culoare din asfalt. În plus, vor exista terenuri de tenis şi terenul multifuncţional din gazon sintetic. Lucrările au demarat la începutul lunii august, a fost nevoie să respectăm anumite proceduri, anul viitor se finalizează lucrările”, a menţionat Constantin Miclea.

Investiţia se ridică la circa 1 milion de euro

Lucrările pentru modenizarea terenului şi vestiarelor se ridică la aproximativ 4 milioane lei, fără TVA. „Este o investiţie masivă, alimentarea cu apă a vestiarelor, refacerea vestiarelor, o microstaţie de epurare pentru vestiare, aducţiune de apă de la hotel la stadion. Cel mai mult costă transportul, poate chiar 30% din valorea proiectului ajunge costul transportului. Ne-ar mai trebui o sală de sport pentru jocuri de echipă. Actuala sală de sport, construită anul 1968, nu permite jocuri de echipă, volei sau handal. Avem 100 delocuri de cazare avem, un grad de ocupare 100% în ianuarie-februarie şi iulie-august, în rest, undeva la 50-60% grad de ocupare”, spune directorul Complexului Piatra Arsă. Întrebat care este sportivul care a stat cel mai mult la Piatra Arsă, Contanstin Miclea a spus, „Ivan Patzaichin, laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984”. „Şi Gabriela Szabo, Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă sau Dorina Melinte au petrecut foarte mult timp aici. Toţi campionii olimpici din atletism au trecut prin Piatra Arsă. Modenizarea terenului de sport aduce plus valoare Complexului Sportiv Piatra Arsă. (…). Extindere ar însemna contrucţia unor cabane cu 25-30 de locuri, acestea sunt mult mai aplicabile pentru zona montantă”, a conchis directorul Complexului Sportiv Piatra Arsă.